Envelope control question!

For general discussions related to SynthMaker.

Moderators: electrogear, exonerate

Envelope control question!

Postby MDMA on Wed Feb 29, 2012 2:00 am

Hi guys,
I have a project that uses this component very often(many envelopes), and most times I'm not even using its inputs, so I was wondering if I could just place one of this guys at the top of my schematic with an output link and then access it via links when I need it.

Would this become a problem later on?
Does it end up being more expenssive or less effective?

Thanks in advance!!!
Peace and Light to all!
User avatar
MDMA
essemist
 
Posts: 95
Joined: Wed Dec 14, 2011 4:11 pm
Location: UK

Re: Envelope control question!

Postby nix on Wed Feb 29, 2012 2:14 am

You mean using a wireless input on the trigger polybool?
I can't see why not.
Hmm pls rephrase the question if that's OK man
Contents to urself 8D, ty
User avatar
nix
smaniac
 
Posts: 1173
Joined: Wed Nov 02, 2005 11:25 am
Location: Australia

Re: Envelope control question!

Postby MDMA on Wed Feb 29, 2012 2:18 am

nix wrote:You mean using a wireless input on the trigger polybool?
I can't see why not.
Hmm pls rephrase the question if that's OK man
Contents to urself 8D, ty


No, no, what I mean is to use only one and send its output to several envelopes that dont need input booleans.
User avatar
MDMA
essemist
 
Posts: 95
Joined: Wed Dec 14, 2011 4:11 pm
Location: UK

Re: Envelope control question!

Postby nix on Wed Feb 29, 2012 2:30 am

I always use the gate boolean myself--
how do the envelopes even work without that option engaged I wonder?
They are like the poly signal detecting the MIDI input or something,
unless I am looking in the wrong parts of the envelope.

Yep, it should be no problem to use one 'envelope control',
I'd say it's more efficient.

4 sure-try it and see if it works, and what does to CPU
User avatar
nix
smaniac
 
Posts: 1173
Joined: Wed Nov 02, 2005 11:25 am
Location: Australia

Re: Envelope control question!

Postby MDMA on Wed Feb 29, 2012 9:55 am

nix wrote:I always use the gate boolean myself--
how do the envelopes even work without that option engaged I wonder?
They are like the poly signal detecting the MIDI input or something,
unless I am looking in the wrong parts of the envelope.

Yep, it should be no problem to use one 'envelope control',
I'd say it's more efficient.

4 sure-try it and see if it works, and what does to CPU

Its pitch envelopes I'm working with, thats why I dont need the inputs!
I've only asked because someone might have had a bad experience by doing it and because I'm still getting my head arround building custom envelopes.
I've noticed there's no need to use links as the pitch envelopes in my schematic are all close to each other, I've used one and connected it to all my pitch env., and its working fine so far.
Although, I'm doing that for my midi to poly secction, for pitch, freq, velocity and gate, as I need them in many parts of the schematic and it would be messy to use wires everywere but I'm preatty sure other people do that.
Thanks for helping!
User avatar
MDMA
essemist
 
Posts: 95
Joined: Wed Dec 14, 2011 4:11 pm
Location: UK

Re: Envelope control question!

Postby nix on Wed Feb 29, 2012 10:20 am

If you'd like to optimize your envelopes--
talk to infuzion .
He has re-written the stock envelope in assembly-
I'm sure he would license it u
might be some pointers in there.
I built an envelope once using interpolation,
u get stuck on the release stage though.
I used the stock SM release in 2 graphical envelopes I have modded and built from prims
User avatar
nix
smaniac
 
Posts: 1173
Joined: Wed Nov 02, 2005 11:25 am
Location: Australia

Re: Envelope control question!

Postby MDMA on Wed Feb 29, 2012 7:42 pm

nix wrote:If you'd like to optimize your envelopes--
talk to infuzion .
He has re-written the stock envelope in assembly-
I'm sure he would license it u
might be some pointers in there.
I built an envelope once using interpolation,
u get stuck on the release stage though.
I used the stock SM release in 2 graphical envelopes I have modded and built from prims


Hmm...
Sounds like messing with envelopes is a bigger challenge than I thought, thanks for the tip Nix, I'll keep that in mind!
User avatar
MDMA
essemist
 
Posts: 95
Joined: Wed Dec 14, 2011 4:11 pm
Location: UK


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests